Skoči na glavno vsebino
04 506 13 00 info@lu-skofjaloka.si

Ljudska univerza Škofja Loka je bila uspešna na Javnem razpisu za sofinanciranje programov in dejavnosti izobraževanja odraslih v letu 2024 Ministrstva za vzgoji in izobraževanje in tako pridobila sredstva za izvedbo Tednov vseživljenjskega učenja (TVU), Parade učenja (PU) in Študijskih krožkov (ŠK). Nacionalni koordinator vseh dogodkov je Andragoški center Slovenije, območni za Škofjeloško območje pa Ljudska univerza Škofja Loka.

Tedni vseživljenjskega učenja dokazujejo, da je učenje lahko zabavno, družabni in povezovalno. Učimo se lahko na prostem, uči nas narava, živali, učimo se skozi petje, ples, učijo nas medosebni odnosti, znanje pa lahko prenašamo medgeneracijsko.

Tedni vseživljenjskega učenja so potekali že 29. leto, letos v obdobju od 10. maja do 16. junija 2024. Z nami je sodelovalo 31 podizvajalcev s katerimi smo pripravili 78 različnih dogodkov, ki so opominjali na pomembnost vseživljenjskega učenja.

Osrednji dogodek je bila Parada učenja, ki je potekala 22. maja 2024 na Cankarjevem trgu v Škofji Loki. Več o Paradi učenja si lahko preberete na povezavi PARADA UČENJA 2024

Na Ljudski univerzi Škofja Loka smo organizirali tri Študijske krožke in sicer Ustvarjalni vozli, Nitke združujejo in Ko stari predmeti na novo oživijo. Več o njih si lahko preberete na povezavi ŠTUDIJSKI KROŽKI 2024

V spodnji galeriji pa si lahko ogledate utrinke dogodkov Tednov vseživljenjskega učenja, ki smo jih pripravili z različnimi podizvajalci.

[Obiskano 22-krat, od tega danes 1-krat]
Zapri nastavitve dostopnosti