Loading...
A+
Za povečavo in pomanjšavo besedila uporabite tipki CONTROL + in CONTROL -
Barvne sheme
Privzeto
Črno ozadje, zelen tekst.
Belo ozadje, črn tekst.
Modro ozadje, rumen tekst.

26 let Tednov vseživljenjskega učenja

Letos začenjamo s praznovanjem 26. letnice TVU v ponedeljek, 6. septembra in brezplačnih dogodkov se boste lahko udeležili vse do 10. oktobra 2021. Program bomo sproti dopolnjevali.

Tudi letos vam obljubljamo pisano paleto znanja, ki ga bodo z vami delila društva, zavodi, podjetja, šole in druge organizacije. V koledarju prireditev si lahko pogledate celotno dogajanje TVU po Sloveniji. Če želite lahko kliknete na kraj Škofja Loka in prikazali se bodo vsi dogodki, ki jih tu prirejamo.

PROGRAM DOGODKOV OD 6. DO 12. SEPTEMBRA

Ponedeljek, 6. september 2021

 • Koloristika
  Na delavnici boste izvedeli vse o osnovah koloristike. O tem katere so primarne barve in katere so komplementarne. Predstavili bomo tudi osnovna pravila mešanja barv in zakonitosti barvnega kolesa. Obvezne predhodne prijave na nina.triller-albreht@lu-skofjaloka.si.
  Kdaj: od 16:00 do 16:45.
  Kje: Trgovina Modri val d.o.o., Vešter 25, Škofja Loka

Izvajalec: Modri val d.o.o.

Sreda, 8. september 2021

 • Informativni dan – izredno izobraževanje (izobraževanje odraslih) na področju strojništva in lesarstva
  Udeleženci, ki bi želeli pridobiti javnoveljavno izobrazbo srednjega poklicnega ali poklicno-tehniškega izobraževanja strojne ali lesne smeri, bodo na informativnem dnevu pridobili informacije o vpisu, začetku, poteku, zaključku ter posebnostih izvedbe.

Dogodek je namenjen mlajšim in starejšim odraslim, zaposlenim in nezaposlenim osebam, ki imajo končano          vsaj osnovno šolo in bi želeli pridobiti strojniški ali lesarski poklic.
Za več informacij pišite na katja.dolinar@scsl.si, oziroma pokličite na telefonsko številko 04 50 62 372.
Kdaj: od 16:00 do 18:30
Kje: Šolski center Škofja Loka, Podlubnik 1b, 2. nadstropje, pisarna št. 235, Škofja Loka

Izvajalec: Šolski center Škofja Loka

 • Delavnica kvačkanja in pletenja
  Pridružite se nam na brezplačni delavnici kvačkanja in pletenja in si v sproščeni družbi sami izdelajte svoj unikatni izdelek. Delavnico bosta vodili izkušeni kvačkarici Jana Šuligoj in Darja Franko.
  Brezplačna delavnica bo potekala v septembru vsako sredo ob isti uri.

Vabljene vse generacije.
Za več informacij pišite na: info@monna-lisa.si

Kdaj: od 15:00 do 17:00
Kje: Prodajalna Lisa, Medvoška cesta 3, Medvode

Izvajalec Monna Lisa d.o.o.

Četrtek, 9. september 2021

 • Brezplačno individualno podjetniško svetovanje podpornih podjetniških inštitucij v enem dnevu na enem mestu
  Odločili smo se, da tudi letos različne podporne podjetniške inštitucije združijo svoja znanja. Razvojna agencija Sora d.o.o. vas v okviru projekta SPOT svetovanje Gorenjska vabi na dogodek, kjer vam bo na voljo brezplačno individualno podjetniško svetovanje podpornih podjetniških inštitucij v enem dnevu na enem mestu.
  Za brezplačna individualna podjetniška svetovanja bodo v enem dnevu, na enem mestu, na voljo vsem mikro, malim in srednje velikim podjetjem ter potencialnim podjetnikom: Finančna uprava RS, Finančni urad Kranj, AJPS, Izpostava Kranj, Zavod RS za zaposlovanje, Območna služba Kranj, Zavod za zdravstveno zavarovanje Slovenije, Območna enota Kranj, Gorenjska banka d.d., Kranj, SPOT svetovanje Gorenjska, OOZ Škofja Loka, Računovodski servis SIGMA, d.o.o.

Dogodek bo predvidoma potekal v živo.
Obvezne predhodne prijave.

Za več informacij nas pokličite na 04 50 60 220 ali nam pišite na info@ra-sora.si
Kdaj: od 11:15 do 12:45
Kje: Velika sejna soba Upravne enote Škofja Loka, Poljanska cesta 2, 4220 Škofja Loka

 • Medgenaracijska skupina za glasno branje – NA GLAS!
  Beremo, da se poberemo in osmislimo lastna življenja. Pogledamo na njih z drugih in novih perspektiv. Pridružite se nam, skupina je odprte narave in medgeneracijsko naravnana. Vsak naj sam izbere knjigo in bere, kar si želi, da bi se slišalo na glas. Lahko je pesem, zgodba, odlomek … Izbira je vaša.
  Prvo srečanje 9. 9. 2021 bo potekalo v živo, v prostorih Knjižnice Ivana Tavčarja Škofja Loka, ostala srečanja pa ONLINE na Zoomu. Srečanja vodi Anja Eržen.
  Berite glasno z nami!
  Obvezne predhodne prijave na : drustvo.grable@gmail.com
  Kdaj: ob 19:00
  Kje: Knjižnica Ivana Tavčarja Škofja Loka

Petek, 10. september 2021

 • Dan odprtih vrat Rod zelenega Žirka Žiri

Vsi se bomo zbrali pred Osnovno šolo Žiri in se nato odpravili v naravo na poseben prostor ob reki Sori, kjer                bomo zakurili pravi taborniški ogenj. Sodelujočim bomo predali našo skrivnost o tem kako se zakuri pravi                    taborniški ogenj. Skupaj bomo iskali rešitve, kaj vsak posameznik lahko stori na področju ohranjanja pitne vode.
Obvezne predhodne prijave na: borut.zakelj@gmail.com

Kdaj: od 16:00 do 18:00
Kje: Zbor pred Osnovno šolo Žiri

Sobota, 11. september 2021

 • Voden ogled zbirk Visoška domačija pripoveduje
  V spremstvu vodnika se bodo udeleženci sprehodili po muzejski zbirki Visoška domačija pripoveduje. Spoznali bodo zgodovino Dvorca Visoko, zanimivosti iz življenja rodbine Kalan, Ivana Tavčarja in še mnogo več.
  Za dodatne informacije in prijave nam pišite na: zavod@poljanskadolina.com

Kdaj: ob 10:00
Kje: Dvorec Visoko

Nedelja, 12. september 2021

 • Razlike med motokrosom, enduro motociklizmom, ter štirikolesnikom
  Podrobno bomo predstavili razlike med vožnjo z motokrosom, enduro motociklom, ter štirikolesnikom. Prav za vsak jekleni konjiček, ki ga oseba upravlja se uporablja je se je potrebno seznaniti katero opremo potrebuje in kaj so najpogostejše pasti na katere mora biti oseba, ki vozilo upravlja pozorna.
  V primeru dežja prireditev odpade.
  Obvezne predhodne prijave, ter za dodatne informacije in prijave nam pišite na: info@jernejles.si

Kdaj: od 9:00 do 10:00
Kje: Motocross park JernejLes, Račeva 18, 4226 Žiri

V soboto, 11. septembra 2021 vas vabimo na Metni trg v Škofji Loki na že tradicionalno Tržnico znanja. Program si lahko pogledate s klikom na povezavo.

Prilagamo še utrinke iz lanskoletnega praznovanja TVU, ki si jih lahko popgledate v videu.

Tukaj pa je dostopna tudi knjižica Receptov za spodbujanje vseživljenjskega učenja. Dostopna s klikom na:  Prenesite si svojo Knjižico petindvajsetih receptov za spodbujanje vseživljenjskega učenja.

Naročite se na naše novice