Loading...
A+
Za povečavo in pomanjšavo besedila uporabite tipki CONTROL + in CONTROL -
Barvne sheme
Privzeto
Črno ozadje, zelen tekst.
Belo ozadje, črn tekst.
Modro ozadje, rumen tekst.

25 let Tednov vseživljenjskega učenja 2020

Letošnji TVU je bil poseben ne le zaradi epidemioloških razmer, temveč predvsem zaradi praznovanja 25. obletnice TVU.

Dogajanje na Ljudski univerzi Škofja Loka je bilo zelo pisano. Sodelovalo je 29 partnerjev, ki so z nami delili svoje znanje in skupno ste se lahko udeležili 86 brezplačnih prireditev.

Osrednji dogodek je bila Tržnica znanja na Mestnem trgu v Škofji Loki. Prisotni pa smo bili tudi na Mini Tržnicah znanja v Železnikih in v Žireh.

Več o dogajanju si lahko pogledate na videu.

Skupaj z otroki iz Zavoda KRES smo pred njihovo hiško, na Breznici pod Lubnikom, za zaključno prireditev posadili drevo Tedna vseživljenjskega učenja. S tem smo se zahvalili naši naravi, da se lahko učimo od generacij, ki so bile pred nami prav zaradi tiskane oziroma pisane besede. Koliko dreves je potrebnih za ves papir, ki ga porabimo za knjige, revije, zvezke, itn. Hkrati smo neizmerno hvaležni, da ga imamo, da lahko preberemo našo najljubšo knjigo ali si napišemo na list papirja naše cilje, naše misli, sporočila in se učimo vse življenje. Naj drevo spominja tudi generacije za nami, da za učenje nikoli ni prepozno. To so bila naša glavna sporočila zaključne akcije.

Izdali smo tudi knjižico Recepti za spodbujanje vseživljenjskega učenja, ki je produkt 25 dnevnega izziva vseživljenjskega učenja, ko smo na  Facebook strani Ljudske univerze Škofja Loka 25 dni zapored objavljali nove izzive. Knjižica ponuja 25 receptov, ki so bralcu lahko v pomoč, ko bodo želeli narediti tudi kaj za svoj napredek, spomin in možgane. V knjižici je tudi 25 izjav prirediteljev ali udeležencev TVU o vseživljenjskem učenju in o tem kaj njim pomeni sodelovanje na TVU. Slikovno pa je opremljena tako, da odraža dogajanje TVU 2020. Dostopna s klikom na:  Prenesite si svojo Knjižico petindvajsetih receptov za spodbujanje vseživljenjskega učenja.

Naročite se na naše novice