Loading...

Kakovost

Kakovost ustvarjamo vsi (18. september 2020)

Skupna akcija TVU 2020 Kakovost ustvarjamo vsi je namenjena promociji sistematičnega dela na tem področju ter krepitvi prepoznavnosti vloge svetovalca za kakovost izobraževanja odraslih.

Svetovalec za kakovost izobraževanja odraslih svetuje svojim sodelavcem pri odločanju, načrtovanju in izvajanju dejavnosti, povezanih s kakovostjo v svoji organizaciji.

S pobudo Kakovost ustvarjamo vsi želimo različne ciljne skupine (strokovne delavce, učitelje, mentorje, svetovalce, udeležence izobraževanja odraslih, partnerske organizacije, lokalne skupnosti itd.) ozavestiti o pomembnosti stalnega dela na področju kakovosti pri tem,

 ko razmišljamo, kakšni si želimo biti,
 kadar ugotavljamo, kakšni smo, in
 ko iščemo odgovore na vprašanje, kako smo lahko še boljši.

Kako skrbeti za razvoj kakovosti izobraževanja odraslih, predstavljamo v promocijskem videu o tematiki kakovosti izobraževanja odraslih in vlogi svetovalca za kakovost, ki ga je v sodelovanju s štirimi svetovalkami za kakovost pripravil Andragoški center Slovenije:

Neposredna povezava do videa: Mozaik kakovosti izobraževanja odraslih

Organizacije s svetovalcem za kakovost in organizacije, nosilke Zelenega znaka kakovosti, smo v okviru skupne akcije Kakovost ustvarjamo vsi 18. 9. 2020 izvajale različne strokovne in promocijske dejavnosti. Paleta dogodkov je res pestra – podrobneje si jih lahko ogledate v Koledarju prireditev TVU 2020. Na Ljudski univerzi Škofja Loka smo izvedli delavnico za organizatorje izobraževanja Vprašalnik za merjenje zadovoljstva udeležencev ter delavnico za učitelje Dan za kakovost na spletu: Poučevanje na daljavo,

Na Ljudski univerzi Škofja Loka kakovosti izobraževanja odraslih vseskozi posvečamo veliko pozornost. Načrtno in še bolj poglobljeno pa si za razvoj kakovosti prizadevamo od leta 2003, ko smo prvič izpeljali samoevalvacijo po modelu POKI, ki ga je razvil Andragoški center Slovenije.

Andragoški center Slovenije je Ljudski univerzi Škofja Loka podelil pravico do uporabe Zelenega znaka kakovosti.

Izobraževalna organizacija z Zelenim znakom kakovosti izkazuje, da sistematično skrbi za kakovost svojih storitev v izobraževanju.

Pravica do uporabe Zelenega znaka kakovosti je Ljudski univerzi Škofja Loka podeljena za obdobje od 1. 4. 2018 do 31. 3. 2021.

Naročite se na naše novice

Izberite tematike, ki vas zanimajo

Izpolnite spodnja polja