Loading...
A+
Za povečavo in pomanjšavo besedila uporabite tipki CONTROL + in CONTROL -
Barvne sheme
Privzeto
Črno ozadje, zelen tekst.
Belo ozadje, črn tekst.
Modro ozadje, rumen tekst.

Tečaji slovenskega jezika za tujce

Ljudska univerza Škofja Loka je bila izbrana na razpisu Ministrstva za notranje zadeve za izvajanje tečajev slovenskega jezika za tujce v Kranju, na Jesenicah in v Škofji Loki. Program se imenuje Začetna integracija priseljencev.

Tečaji so namenjeni tujcem, državljanom tretjih držav, ki jim je pristojna upravna enota izdala potrdilo o izpolnjevanju pogojev za udeležbo v programu učenja slovenskega jezika.

Tečaji so za udeležence brezplačni, saj projekt sofinancira Evropska unija iz Sklada za azil, migracije in vključevanje.

Do brezplačnega javno veljavnega izpita, bodo upravičeni le tisti tečajniki, ki bodo na tečaju prisotni vsaj 80 %.

Ker je cena izpita sicer 128,10 €, bo torej zelo smiselno redno obiskovati tečaj: pridobili si boste boljše znanje, pa še izpit bo zastonj.

S klikom na povezavo si lahko ogledate gradivo.

Postopek prijave:

Kandidat na upravni enoti, kjer ima prijavljeno prebivališče, vloži zahtevek za izdajo potrdila o izpolnjevanju pogojev za udeležbo v programu učenja slovenskega jezika.

Upravna enota bo kandidatom, ki izpolnjujejo pogoje, izdala potrdilo o izpolnjevanju pogojev za udeležbo v programu učenja slovenskega jezika.

Kandidati nato originalno potrdilo (ne fotokopije!) prinesejo ali pošljejo na naslov: Ljudska univerza Škofja Loka, Podlubnik 1 a, 4220 Škofja Loka.

Prijave sprejemamo do zapolnitve prostih mest, zato pohitite!

   

Naročite se na naše novice