Loading...

Programi

Zelišča – od korenine do cveta

Osnovno o zeliščih: kaj so zelišča, zakaj jih uporabljamo, kateri deli so uporabni, bonton nabiranja, kdaj nabirati, katero opremo rabimo za nabiranje zelišč, kako shranjevati zelišča, nekaj malega o zgodovini zeliščarstva.

Predstavitev nekaj osnovnih zelišč, ki jih lahko vsakodnevno uporabljamo. Predstavitev strupenih rastlin, ki so podobna zdravilnim.

Zeliščni vrt: načrtovanje, lega, priprava tal, nakup zelišč, vzgoja iz semena, škodljivci in bolezni, kompost, visoke grede, skalnjaki, spirale.

Čaj: sušenje, shranjevanje, napotki za pripravo, osnovne mešanice.

Zeliščni pripravki za vsak dan, za nego..
Predstavitev pripravkov, načinov priprave, uporabljenih materialov ipd. Izvlečeki, macerati, eterična olja, tinkture, pršila, parfumi, kreme, kopalne kroglice, masažne ploščice, balzami za ustnice, mila, kopalne soli, pilingi. Pripravili bomo osnovno kremo, balzam za ustnice, milo, kopalno sol in mogoče še kaj.

Zelišča v prehrani – katera največkrat uporabljamo in kako.
Zeliščno vino, kis, sok, žganje. Zeliščni bomboni, sladice. Zeliščno maslo, namazi, omlete, žličniki, juhe.
Pripravili bomo zeliščno skuto in maslo.

Zelišča kot pomoč proti škodljivcem in boleznim na vrtu in za izboljšanje pogojev rastlin (domača gnojila, brozge, poparki ipd.).
Trženje – priprava izdelkov za darila, prodajo.

Ogled zeliščnega vrta in sprehod po naravi – prepoznavanje zdravilnih rastlin.

Sprehod po naravi in spoznavanje “divjih zelišč”, strupenih rastlin in ostalih zdravilnih rastlin.đ

Angleščina A1 

Tečaj je namenjen začetnikom, ki se še nikoli niso učili angleščine ali pa že več let nazaj in so do danes že skoraj vse pozabili.

Po koncu tečaja Angleščina A1 bo vaše znanje jezika obsegalo:

Sporazumevanje v enostavnih vsakodnevnih situacijah v sedanjiku. V angleškem jeziku opraviti preproste nakupe, povedati dan, uro, datum, na enostaven način predstaviti sebe ter ljudeh, ki jih poznate in po omenjenih podatkih tudi povprašati. Razumevanje in uporabljanje nekaj osnovnih pozdravov, zahvale in opravičila. Slušno in pisno razumevanje je zelo omejeno. Tvorjenje preprostih izjav v zvezi z vsakdanjimi potrebami ali z znanimi temami, predstavitev delovnega mesta, izpolnjevanje obrazcev z osebnimi podatki ter pisanje krajših in preprostejših sporočil.

Angleščina A1 – osvežitveni tečaj 

Tečaj je namenjen začetnikom, ki so že pridobili osnovna znanja angleškega jezika in se znajo sporazumevati v sedanjiku  v osnovnih vsakodnevnih situacijah in pri tem uporabljati najosnovnejše slovnične strukture.

Po koncu tečaja Angleščina A1 – osvežitveni tečaj bo vaše zanje jezika obsegalo:

Ob počasnem in razločnem govorjenju razumevanje najpogosteje rabljenih besed, ter najosnovnejših besednih zvez v povezavi z vami in vašo družino, vašim delom ter življenjem okoli vas. Sposobnost razumevanja pogosto rabljenih besed in preprostih stavkov, ki se pojavljajo na raznih obvestilih, plakatih, katalogih ipd. Ob počasnem govorjenju sporazumevanje z drugo osebo, ki obsega tudi postavljanje vprašanj glede na trenutne potrebe, splošne teme in glede preteklih dogodkov, podatkov ter na njih tudi odgovarjali. Ustrezno komuniciranje v različnih situacijah v baru, restavraciji, trgovini in v mestu. Uporabljanje preprostih besednih zvez in stavkov, s pomočjo katerih boste lahko opisali, kje živite, ter ljudi, ki jih poznate, poročali pa boste lahko tudi o tem, kaj vse ste doživeli na počitnicah. Pisanje kratkih in preprostih sporočil na razglednice, sporočila preko spletnega klepetalnika,… Prav tako se boste naučili izpolnjevati različne obrazce, ki od vas zahtevajo najosnovnejše osebne podatke.

Naročite se na naše novice

Izberite tematike, ki vas zanimajo

Izpolnite spodnja polja