Loading...
A+
Za povečavo in pomanjšavo besedila uporabite tipki CONTROL + in CONTROL -
Barvne sheme
Privzeto
Črno ozadje, zelen tekst.
Belo ozadje, črn tekst.
Modro ozadje, rumen tekst.

Priprave na izpit iz slovenskega jezika na osnovni ravni (A2 – B1)

vaje za izpit iz znanja slovenščine

Priprave na izpit na osnovni ravni so namenjene kandidatom, ki se pripravljajo na opravljanje izpita iz znanja slovenščine na osnovni ravni (A2–B1).

Za udeležbo na pripravah morate imeti ustrezno predznanje slovenskega jezika.

Obiskovanje tečaja ni pogoj za opravljanje izpita.

Vsebina programa:

Na tečaju se boste seznanili s tipi dejavnosti in nalog, ki so vključene v izpit iz znanja slovenščine na osnovni ravni:

  • vaje za del izpita Branje (kratka in daljša besedila iz različnih tiskanih medijev in spletnih strani),
  • vaje za del izpita Poslušanje (kratka in daljša besedila iz različnih tiskanih medijev in spletnih strani),
  • vaje za del izpita Pisanje (vodeno, ob branju: kratko praktično besedilo, odgovor na pismo),
  • priprave na ustni del izpita – Govorjenje (vodeno, ob predhodni pripravi: predstavitev (sebe), opis slike, igra vlog).

Termin priprav

Priprave potekajo dva do tri tedne pred izpitim rokom, med 16.00 in 19.15 uro (4 x po 4 šolske ure), pri čemer si pridržujemo pravico do spremembe urnika.

Priprave bodo izvedene, če bo prijavljenih vsaj 7 udeležencev. Usposabljanje je lahko odpovedano v primeru poslabšanja epidemioloških razmer. V tem primeru vam vrnemo že plačano kotizacijo.

Zakaj na priprave na Ljudsko univerzo Škofja Loka?

Priprave bo vodila izkušena predavateljica, ki je obenem tudi usposobljena in certificirana testatorka za izvajanje izpitov iz slovenščine kot drugi in tuji jezik na osnovni ravni (A2 – B1).

Lokacija

Priprave bodo potekale na Ljudski univerzi Škofja Loka, v prostorih bivše vojašnice na Partizanski ceste 1 v Škofji Loki.

Kotizacija

Cena priprav (16 ur) znaša 110,00 € z DDV.

Cena ne vključuje opravljanja izpita iz znanja slovenščine.

Prijava in plačilo

Na priprave se lahko prijavite s prijavnico najkasneje do 2. 5. 2021, izključno po elektronski ali navadni pošti. Če je zaradi premajhnega števila kandidatov tečaj odpovedan*, vas bomo o tem obvestili najkasneje 3. maja 2021.

Tečaj je treba v celoti plačati najkasneje 2. 5. 2021.

 

Potrdilo o udeležbi

Ob koncu tečaja boste dobili potrdilo, da ste se udeležili priprav na izpit iz slovenskega jezika na Ljudski univerzi Škofja Loka.

Potrdilo o znanju slovenščine

Če želite pridobiti uradno spričevalo o znanju slovenščine, se morate udeležite izpita iz znanja slovenščine. Izpit iz slovenskega jezika na osnovni ravni

* Priprave bodo izvedene, če bo prijavljenih vsaj 7 udeležencev. Usposabljanje je lahko odpovedano v primeru poslabšanja epidemioloških razmer. V tem primeru vam vrnemo že plačano kotizacijo.

Naročite se na naše novice