Loading...
A+
Za povečavo in pomanjšavo besedila uporabite tipki CONTROL + in CONTROL -
Barvne sheme
Privzeto
Črno ozadje, zelen tekst.
Belo ozadje, črn tekst.
Modro ozadje, rumen tekst.

Parada učenja 2015

Parada učenja 2015 je potekala v soboto, 16. maja 2015, od 9. do 13. ure na Mestnem trgu v Škofji Loki.

Na informativnih in svetovalnih stojnicah so se predstavili:

Šolski center Škofja Loka, Osnovna šola Poljane, Center za socialno delo Škofja Loka – Dnevni center za otroke in mladostnike, Ljudska univerza Škofja Loka, Center slepih, slabovidnih in starejših Škofja Loka, Društvo prijateljev mladine Škofja Loka, Rokodelski center DUO Škofja Loka, Šent – Slovensko združenje za duševno zdravje, Enota Kranj, Petra Plestenjak Podlogar, Klekljarsko društvo Deteljica Gorenja vas, Medobčinsko društvo invalidov Škofja Loka, Gobarsko društvo Škofja Loka, Društvo za raziskovanje podzemlja Škofja Loka, Avto moto društvo Škofja Loka, Ribiška družina Sora.

Pevska skupina Mavrica pri DU Škofja Loka

Organizirane so bile ustvarjalne delavnice za otroke in odrasle:

Klekljarska delavnica in mini razstava

V klekljarski delavnici so se otroci in odrasli naučili različnih tehnik klekljanja. ogledali so si tudi mini razstavo čipk, ki so jih ustvarili učenci Osnovne šole Poljane in Osnovne šole Ivana Tavčarja Gorenja vas ter mentorice in članice društva Deteljica.
Izvajalec: Klekljarsko društvo Deteljica Gorenja vas

Ustvarjalne delavnice za velike in male otroke

Veliki in mali otroci so ustvarjali obeske iz das mase ter se preizkusili v barvanju kamnov pod vodstvom društvenih prostovoljk.
Izvajalec: Društvo prijateljev mladine Škofja Loka

Ujeti sanje

Starodavna verovanja pripovedujejo, da se v pajkovo mrežo ujame vse, kar je slabega, skozi luknje pa gre vse kar je dobrega.
V ta namen so narejeni tudi lovilci sanj, ki skozi svojo mrežo spustijo samo najlepše sanje. V mreži pa ostanejo slabe sanje, ki z dnem zbledijo in izginejo.
Otroci so izdelali vsak svoj lovilec sanj, ki jim bo prinesel lahke noči s pisanimi in veselimi sanjami.
Izvajalec: Ljudska univerza Škofja Loka, Nataša Hlebš

Vetrnice

Manca in Tinkara Mrežar sta otroke povabili, da se jima pridružijo pri izdelavi papirnatih vetrnic. Vetrnice so izdelovali iz barvnega šeleshamerja. Pri izdelavi sta otroke usmerjali k pravilnem in varnem poteku izdelave. Spodbujali sta jih k samostojnosti pri ustvarjanju in jim pri izdelavi pustili čim bolj proste roke. Vetrnice so skupaj preizkusili, nato pa so iih za spomin lahko odnesli domov.
Izvajalec: Ljudska univerza Škofja Loka, Manca in Tinkara Mrežar

Naprstne lutke iz papirja

Otroci so iz barvnega papirja izdelali naprstne lutke, ki so ob zaključku oživele na otroških prstih.
Izvajalec: Ljudska univerza Škofja Loka, Ana Slapar, Nataša Deržek

Duhci

Otroci so na delavnici izdelovali male simpatične »duhce«. Duhci iz malo tršega papirja so bili že pripravljeni, vsak otrok pa si ga je lahko po svoje pobarval, opremil z bleščicami ali nalepkami, mu dodal hlače ali krilo, narisal vesel ali žalosten obraz, skratka otroški domišljiji so pustili prosto pot. Duhce so otroci lahko pobarvali z barvicami, flomastri, voščenkami ali vodenkami.
Izvjalec: Otroško varstvo Duhec, Polona Cvikel s.p.

Leseni model za loški kruhek

Obiskovalci so si lahko ogledali prikaz ročnega rezbarjenja lesenega modela za loški kruhek ter se nato sami preizkusili v rezljanju lesa.
Izvajalec: Petra Plestenjak Podlogar

Predavanje dr. Jožeta Ramovša

Naročite se na naše novice

Izberite tematike, ki vas zanimajo

Izpolnite spodnja polja