Loading...
A+
Za povečavo in pomanjšavo besedila uporabite tipki CONTROL + in CONTROL -
Barvne sheme
Privzeto
Črno ozadje, zelen tekst.
Belo ozadje, črn tekst.
Modro ozadje, rumen tekst.

Začeli smo z delavnicami projekta VVN

03.03.2021

Veseli nas, da je za delavnice, ki so organizirane v okviru projekta Vseživljenjsko varovanje narave, veliko zanimanja. To potrjuje naša razmišljanja o ozaveščenosti ljudi o varovanju narave, ki jim manjka le nekaj idej in vzpodbude. Ljudem lahko na zanimiv in kreativen način približamo pomembnost skrbi za naravo, jim damo nove ideje in nova znanja, ter način kako vse to prenesti v vsakdanje življenje.  

Trenutno potekajo naslednje delavnice:

  • Sadimo avtohtone drevesne sadne vrste (Škofja Loka, Železniki, Gorenja vas),
  • Delavnice kvačkanja – reuporaba oblačil, volne (Železniki, Gorenja vas, Žiri, Škofja Loka – v zadnjem tednu marca),
  • Delavnice šivanja – reuporaba oblačil (Škofja Loka, Železniki)

Za ostale delavnice, ki se bodo odvijale v prihodnjih mesecih v različnih krajih, se najde še kakšno prosto mesto. V kolikor boste prijavo za ta termin zamudili, jo lahko zabeležimo za naslednje izvedbe delavnic.  Projekt traja do konca leta 2022, tako da bo ponovitev kar nekaj. Prijavite se tukaj.

Projekt sofinancirata Evropska unija iz Evropskega kmetijskega sklada za razvoj podeželja in Republika Slovenija v okviru Programa razvoja podeželja 2014-2020. Organ upravljanja, določen za izvajanje Programa razvoja podeželja RS za obdobje 2014-2020, je Ministrstvo za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano. Za vsebino je odgovorna Ljudska univerza Škofja Loka.

Zbiramo prijave za delavnico izdelave žužkohotelov

V mesecu maju bodo potekale delavnice izdelave žužkohotelov. Delavnice bomo izvajali v Gorenji vasi, Železnikih, Žireh in Škofji Loki. Več...

Preberi več

Še zadnja predavanja v okviru projekta API

V mesecu marcu zaključujemo s projektom Aktivno proti invazivkam. V ta namen smo pripravili še tri brezplačna predavanja na katera...

Preberi več