Loading...
A+
Za povečavo in pomanjšavo besedila uporabite tipki CONTROL + in CONTROL -
Barvne sheme
Privzeto
Črno ozadje, zelen tekst.
Belo ozadje, črn tekst.
Modro ozadje, rumen tekst.

Izdelajmo hotel za žuželke

11.05.2021

Zbiramo prijave za delavnico žužkohotelov iz lesa!

Material (les, pripravljen za sestavljanje) in orodje bo na voljo na samem mestu delavnice. Vi pa poskrbite za vsebino žužkohotela (vejice, storže, listje, votlo, olesenelo, steblo dresnika, koščki lesa,…). Na delavnici so lahko tudi otroci (6+) ob spremstvu odrasle osebe. Število mest je omejeno.

Kje? in Kdaj?

  • Gorenja vas, Ma
  • lenski vrh – 19.5., ob 18. uri
  • Škofja Loka, Trata – 26.5., ob 18. uri
  • Žiri, Selo – 2.6., ob 18. uri
  • Železniki, Rudno – 9.6., ob 18. uri.

Zakaj žužkohoteli?

Ponovno uporabimo les in naredimo ter postavimo hotele za žuželke. S hotelom za žuželke lahko na svoj vrt privabimo koristne žuželke, tudi tiste, ki se prehranjujejo s škodljivimi žuželkami. Na tak način poskrbimo za divje opraševalce, ki skrbijo za obroditev rastlin in tvorjenje semen. Človeku koristni opraševalci imajo zaradi našega poseganja v okolje vedno manj naravnih gnezdišč, zato jim bomo s ponovno uporabo lesa vrnili/naredili dom, v bližini pa zasadili medovite rastline. Na tak način bomo povečali gostoto opraševalcev in vplivali na pridobivanje hrane. Prav tako bo hotel atrakcija in super popestritev vašega vrta.  

Za ogrodje “hotela” in semena medonosnih rastlin poskrbimo mi, vi pa ga sestavite in poskrbite za vsebino ter prijetno razporeditev “soban” ter mu zagotovite svoje mesto v naravi. 

Več informacij dobite ob sami prijavi.

Vabljeni! 

Delavnica bo izvedena v sklopu projekta VVN. Projekt sofinancirata Evropska unija iz Evropskega kmetijskega sklada za razvoj podeželja in Republika Slovenija v okviru Programa razvoja podeželja 2014-2020. Organ upravljanja, določen za izvajanje Programa razvoja podeželja RS za obdobje 2014-2020, je Ministrstvo za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano. Za vsebino je odgovorna Ljudska univerza Škofja Loka.

Aktivno proti invazivkam!

Želimo si cvetočih travnikov🌼🌸🌷🌺🌻 brez invazivk! 🌿 V sklopu projekta Aktivno proti invazivkam, vas vabimo na predavanje: INVAZIVNE TUJERODNE RASTLINE🌿...

Preberi več

Začeli smo z delavnicami projekta VVN

Veseli nas, da je za delavnice, ki so organizirane v okviru projekta Vseživljenjsko varovanje narave, veliko zanimanja. To potrjuje naša...

Preberi več