Loading...

Delavnica Les je lep, poskrbimo, da tak tudi ostane

24.04.2018

V okviru projekta Lokalna učna središča bo v maju potekala delavnica Les je lep, poskrbimo, da tak tudi ostane. Delavnica je sestavljena iz teoretičnega in praktičnega dela, vodila pa jo bo ga. Nuška Dolenc Kambič, vodja oddelka za les pri Restavratorskem centru Slovenije.

Kratka vsebina:

• Kratko predavanje s slikovnim gradivom o problematiki lesa v hiši in okoli hiše.
• Kaj pomeni preventiva.
• Razgovor o predmetih, ki jih bodo udeleženci prinesli na drugo srečanje.
• Navodila za pripravo lesenih predmetov, ki jih bodo udeleženci prinesli na delavnico.
• Pregled lesenih predmetov in razgovor o možnostih za posege.
• Predstavitev različnih materialov in postopkov.
• Preizkusi različnih negovalnih sredstev in navodila za vzdrževanje predmetov.

V ponedeljek, 7. 5. 2018, ob 17. uri, v mali dvorani Sokolskega doma v Gorenji vasi – teoretični del (za prijavljene iz občine Gorenja vas – Poljane in Žiri).
V torek, 8. 5. 2018, ob 17. uri, v mali dvorani Sokolskega doma v Gorenji vasi – praktični del (za prijavljene iz občine Gorenji vas – Poljane).
V ponedeljek, 14. 5. 2018, ob 17. uri, v kletni učilnici Kulturnega središča Stare Žiri – praktični del (za prijavljene iz občine Žiri).

Če imate doma manjši leseni predmet, ki bi ga želeli obnoviti, ga lahko prinesete že na prvo srečanje, prinesete pa lahko tudi fotografije predmetov, za katere vas zanima, kako bi jih vzdrževali. Posamezno srečanje bo predvidoma trajalo 3 šolske ure.

Delavnica je brezplačna.
Informacije in prijave po telefonu: 04/506 13 60 (Jaka Šubic) ali po e-pošti: jaka.subic@guest.arnes.si.

Jeseni v Šk. Loki: Pedagoško-andragoško izobraževanje (PAI)

Jeseni bomo v Škofji Loki pričeli izvajati javno veljavni študijski program za izpopolnjevanje Pedagoško-andragoško izobraževanje. Razpis bo objavljen v pričetku junija....

Preberi več

Vabilo na razstavo izdelkov v lokalnih učnih središčih

Ljudska univerza Škofja Loka ob zaključku projekta Lokalna učna središča vabi vse udeležence tečajev in delavnic, organiziranih v okviru projekta,...

Preberi več