Loading...
A+
Za povečavo in pomanjšavo besedila uporabite tipki CONTROL + in CONTROL -
Barvne sheme
Privzeto
Črno ozadje, zelen tekst.
Belo ozadje, črn tekst.
Modro ozadje, rumen tekst.

Bilo je … Dan Ljudske univerze Škofja Loka!

15.10.2018

Ko je Ljudska univerza Škofja Loka zadnjo septembrsko soboto odprla svoja vrata, je lahko vsak dobil svoj ključ do znanja!

Tako smo dobili ključ do znanja na računalniški delavnici z naslovom «Google maps – kaj je tista modra pika na vašem zemljevidu?«, kjer smo spoznali, koliko dodatnih funkcij lahko uporabimo s pomočjo aplikacije Google zemljevidi. Gospod Damijan Hafner nas je potrpežljivo popeljal po poteh Slovenije in nam hkrati pokazal ogromno raznolikih možnosti in trikov, ki nam sedaj olajšajo potovanja.

 

Dame smo se lahko udeležile predavanja z naslovom Urejenost za vsak dan. O modi, stilu in barvah smo lahko spregovorile s priznano slovensko modno stilistko in certificirano barvno svetovalko Tino Martinec Selan. Sedaj vemo, kako se urediti glede na priložnost, ter da nam bo hkrati oblačilo pristajalo glede na naš tip postave, barvo kože in las ter obliko obraza. Kako smo se imeli, pa največ povedo izjave udeleženk:

Zelo prijetna predavateljica nam je razložila, kako se obleči priložnosti primerno. Super smo se imele, le prekratko je bilo.:) (udeleženka D. iz Škofje Loke)

Na delavnici sem se večkrat nasmejala. Sedaj razumem, katere napake pri oblačenju tudi sama pogosto delam. Vsekakor zanimiva izkušnja. (udeleženka A. iz Škofje Loke)

Da se lahko hitro odzivamo in prilagajamo na vse večje spremembe, ki se dogajajo v okolju, moramo biti zdravi. Ravno tako moramo biti zdravi, če želimo dočakati kvalitetno in aktivno starost. Za svoje zdravje lahko veliko storimo z zdravim prehranjevanjem in poznavanjem ustreznih zelišč, s katerimi si okrepimo imunski sistem. Če zbolimo, se s pomočjo zeliščnih pripravkov pozdravimo veliko hitreje in brez stranskih učinkov. Na Ljudski univerzi Škofja Loka smo tako dobili ključ, kako bomo lahko zdravi zakorakali v zimo!

Na delavnici, ki jo je vodil g. Pavle Čuk z 20-letnimi izkušnjami s področja zeliščarstva in prehranjevanja, smo izvedeli, na kakšen način naj se prehranjujemo in kako si lahko pomagamo z zelišči pri najpogostejših boleznih.

Ker je bilo zanimanje za nadaljevanje zelo veliko in ker na eni delavnici nismo mogli izvedeti vsega, kar nas še zanima, vam sporočamo, da bomo v novembru začeli z 12-urno zeliščarsko delavnico s Pavlom Čukom.

Prijave zbiramo po el. pošti (nina.triller-albreht@guest.arnes.si) ali po telefonu (04/506 13 30).

Vabljeni, da se nam pridružite pri odkrivanju novih ključev do znanja!

Zbiramo prijave za delavnico izdelave žužkohotelov

V mesecu maju bodo potekale delavnice izdelave žužkohotelov. Delavnice bomo izvajali v Gorenji vasi, Železnikih, Žireh in Škofji Loki. Več...

Preberi več

Še zadnja predavanja v okviru projekta API

V mesecu marcu zaključujemo s projektom Aktivno proti invazivkam. V ta namen smo pripravili še tri brezplačna predavanja na katera...

Preberi več