September je tu :)

01.09.2020

z njim pa novo šolsko leto in Tedni vseživljenjskega učenja. Vabljeni k vpisu v programe za pridobitev poklica ali prekvalifikacijo.  Pričakujemo vas! 

Ne pozabite. V soboto, 5. 9. 2020, nas najdete na Mestnem trgu, od 9. do 12. ure, na Tržnici znanja. Se vidimo! 

 

NAVODILA in IZJAVA za udeležence izobraževanja odraslih

14.05.2020

Tečaja se lahko udeležijo udeleženci, ki v zadnjih 14 dneh niso imeli katerega koli od naslednjih simptomov/znakov: povišana telesna temperatura, kašelj, glavobol, slabo počutje, boleče žrelo, nahod, težko dihanje (občutek pomanjkanja zraka), driska oz. so bili v tem obdobju zdravi ter v zadnjih 14 dneh niso bili v stiku z osebo, pri kateri je bila potrjena okužba s SARS-CoV-2.

Udeleženci morajo prekiniti z obiskovanjem tečaja in ostati doma, če se bodo pri njih pojavili zgoraj navedeni znaki/simptomi ali bo potrjena okužba s SARS-CoV-2 pri osebi, ki z njimi biva v istem gospodinjstvu (najpogosteje družinski član).

Udeleženci izpolnijo in podpišejo IZJAVO polnoletnega udeleženca izobraževanja odraslih pred vstopom v izobraževalni program, ki so jo prejeli po elektronski ali klasični pošti ter jo prinesejo na tečaj. Pred vstopom v učilnico jo oddajo. 

Udeleženci dosledno izvajajo splošne higienske ukrepe:

 • redno in temeljito umivanje rok z milom in vodo oz. razkuževanje rok
 • umivanje in razkuževanje rok je obvezno po vsakem prijemanju kljuk (npr. vstopanje v ali izstopanje iz učilnice, pri odhodu na stranišče ali prihodu iz stranišča), ograje stopnišča ali po dotikanju drugih površin
 • ne dotikanje obraza (oči, nosu in ust) z nečistimi/neumitimi rokami
 • upoštevanje pravilne higiena kašlja (preden zakašljajo/kihnejo, si pokrijejo usta in nos s papirnatim robčkom ali zakašljajo/kihnejo v zgornji del rokava). Papirnat robček po vsaki uporabi odvržejo med odpadke in si nato umijejo roke z milom ter vodo.

Udeleženci s seboj prinesejo dodatna oblačila, ker se bo prostore zračilo, svojo vodo, pisala, zvezke in druge pripomočke.

Udeleženci v objekt vstopajo z masko, ki jo prinesejo s seboj. V objekt vstopajo posamično, pri tem ohranjajo 1,5 do 2 metrsko medosebno razdaljo.

Pred vstopom v učilnico si razkužijo roke z razkužilom, ki je na voljo na mizi pred učilnico.

Po vstopu v učilnico naj za seboj ne zapirajo vrat učilnic. 

Udeleženci se usedejo na označene sedeže.

Udeleženci lahko maske med poukom, ko sedijo in je zagotovljena distanca, odložijo. V primeru, da se jim približa učitelj ali udeleženec na manj kot 1,5 do 2 metra, naj si nadenejo maske.

Udeleženci naj si ne izmenjujejo in izposojajo pripomočkov.

Udeleženci naj vrata sanitarij odpirajo s komolcem oz. s pomočjo čiste papirnate brisačke. V vrsti pred vrati sanitarij ohranjajo 1,5 do 2 metrsko medosebno razdaljo. Roke si umijejo v skladu z navodili, ki so nameščena v sanitarijah.

Udeleženci med odmorom, v času intenzivnega zračenja po vsaki uri, ne zapuščajo učilnice.

Udeleženci po končanem pouku iz učilnice izstopajo posamično, pri tem stalno ohranjajo 1,5 do 2 metrsko medosebno razdaljo ter nosijo masko. 

Udeleženci se naj ne zadržujejo v skupinah oz. družijo na funkcionalnem zemljišču objekta in v objektu.

Kaj lahko storim, da preprečim širjenje novega koronavirusa SARS-CoV-2019

Nasveti za umivanje rok

Pravilna namestitev zaščitne maske za enkratno uporabo

Pravilna higiena kašlja

 

 

 

Tečaji od doma ali e-tečaji

17.04.2020

Če bi radi koristno zapolnili čas in se naučili nekaj novega, ne spreglejte naših BREZPLAČNIH e-tečajev.
Pohitite, na voljo je le še nekaj prostih mest! 

Prijave in informacije: gita.mihovec@lu-skofjaloka.si

Naložbo, v sklopu projekta Center medgeneracijskega učenja (CMU), sofinancirata RS in EU iz Evropskega sklada za regionalni razvoj.

Oglejte si ponudbo izobraževanj v LUS Železniki in LUS Žiri

24.01.2020

V okviru projekta Center medgeneracijskega učenja in s finančno pomočjo Občin, nadaljujemo z izobraževanji v Lokalnih učnih središčih. Za vas smo pripravili letake s trenutno ponudbo brezplačnih izobraževanj. Oglejte si jih in pohitite s prijavami, mesta se hitro polnijo.

Se vidimo!

Letak Železniki (januar 2020)

Letak Žiri (januar 2020)

 

 

Projekt ASI 2019 – celovita podpora podjetjem za aktivno staranje delovne sile

05.11.2019

Ali ste prejeli sredstva ASI in iščete primernega zunanjega izvajalca, ki vam bo v polno podporo?

Na Ljudski univerzi Škofja Loka vam zagotavljamo celostno podporo na poti doseganja vaših rezultatov in razvijanju kompetenc starejših zaposlenih.

Naše storitve pokrivajo vse sklope A in B, ki so potrebni za uspešno zaključen projekt ASI:

SKLOP A:

– svetovanje in izdelava strategije.

SKLOP B1:

– svetovanje in izdelava osebnih in poklicnih razvojnih načrtov starejših zaposlenih.

SKLOP B2 IN B3:

-izvedba različnih usposabljanj in delavnic za krepitev in pridobivanje kompetenc ter udeležba v motivacijskih programih za starejše zaposlene za njihovo večjo zavzetost. 

Več informacij si lahko pridobite na spodnji povezavi, ali pa nas kar pokličete oziroma nam pišete na  04 506 13 30, nina.triller-albreht@lu-skofjaloka.si. 

Brezplačni tečaj slovenščine za tujce

24.10.2019

V oktobru smo začeli z brezplačnimi tečaji slovenščine za tujce, ki jih financira Evropska unija iz sredstev Sklada za azil, migracije in vključevanje v sodelovanju z Ministrstvom za notranje zadeve. V Škofji Loki, Kranju in na Jesenicah se nam je tako pridružilo 105 kandidatov, ki se bodo v 180-ih urah pripravljali na nacionalni izpit iz slovenskega jezika. Kandidati prihajajo iz najrazličnejših držav: Bosne in Hercegovine, Severne Makedonije, Brazilije, Venezuele, Egipta, Kosova, Srbije, Ukrajine, Rusije, Indonezije, Tunizije, Južne Afrike, Sierra Leone, Kazahstana, Uzbekistana, Črne Gore in Združenih Arabskih Emiratov.

Delavnice nege in oskrbe starejših ter temeljnega postopka oživljanja v Škofji Loki

08.10.2019

Nazaj v Lokalna učna središča

01.10.2019

V sklopu projekta Center medgeneracijskega učenja nadaljujemo z brezplačnimi tečaji v vseh treh Lokalnih učnih središčih (Gorenja vas, Žiri in Železniki).

Trenutno zbiramo prijave za izobraževanja, ki si jih lahko ogledate spodaj (klik na povezavo). Pohitite s prijavo in si zagotovite prosto mesto!

Letak Gorenja vas – Poljane

Letak Žiri

Letak Železniki

Vabimo vas na okroglo mizo

22.08.2019

«MOJE DELO JE DELO ZA STAREJŠE«

torek, 24. 9. 2019, ob 9. uri, Sokolski dom, Gorenja vas

V zadnjih letih zaznavamo na področju nege in oskrbe starejših veliko pomanjkanje strokovnega kadra. S pomanjkanjem se soočajo  predvsem domovi za starejše, kjer primanjkuje predvsem bolničarjev, pa tudi socialnih oskrbovalcev za pomoč na domu. V prihodnje naj bi se potrebe po teh poklicih na našem področju še povečale, saj se načrtuje gradnja domov za starejše v Žireh in Železnikih. 

Osebe z znanjem nege in oskrbe iščejo tudi mnogi posamezniki, ki želijo svoje sorodnike v starosti čim dalj obdržati v domačem okolju. Ker je šolanega kadra premalo, priskočijo na pomoč tudi posamezniki in prostovoljci, ki imajo nekaj neformalnega znanja nege in oskrbe starejših. Vendar se je izkazalo, da ima zelo malo ljudi znanje s tega področja. Z organizacijo okrogle mize zato želimo promovirati poklice in znanja s področja nege in oskrbe starejših.

Izobraževanje za poklic bolničar-negovalec je predvideno tudi v Gorenji vasi, neformalna izobraževanja – delavnice na to temo pa v vseh Lokalnih učnih središčih (Gorenja vas, Žiri, Železniki).

Na okroglo mizo vabimo:

 • osebe, ki želite pridobiti poklic ali pa se neformalno izobraževati na področju nege in oskrbe
 • osebe, ki se želite vključiti v prostovoljstvo
 • nosilce kmetijske dejavnosti, ki želijo dobiti informacijo o (celo)dnevnem varstvu starejših na kmetiji

PROGRAM:

 • mag. Petra Rozman, LU Škofja Loka, direktorica; uvodni pozdrav,
 • Milan Čadež, Občina Gorenja vas, župan; pozdrav udeležencev,
 • mag. Klavdija Kobal Štraus, Ministrstvo za zdravje; uvodno predavanje na temo starajoče družbe in pomanjkanje kadrov,
 • Monika Lotrič, Srednja šole Jesenice, ravnateljica; predstavitev zdravstvenih poklicev – zdravstvena nega, bolničar in socialni oskrbovalec na domu,
 • Silva Košnjek, CSS Škofja Loka, direktorica; predstavitev doma, zdravstveni kader, neformalna izobraževanja s področja nege in oskrbe,
 • Metka Medved in Darija Rupnik, Zavod Republike Slovenije za zaposlovanje Kranj in Idrija; delo ZRSZ na tem področju,
 • Tadeja Skoko in Zala Krelj, Center za socialno delo Škofja Loka; vloga centrov za socialno delo, prostovoljstvo,
 • Franc Imperl, Firis imperl d.o.o., predstavnik občine Železniki; informacije o pripravah na gradnjo doma starejših, kadru, ki ga bodo potrebovali itd.,
 • mag. Janez Žakelj, Občina Žiri, župan; gradnja doma v Žireh, potreben kader, časovni okvir itd.
 • Andreja Krt Stopar, Ministrstvo za kmetijstvo; zakonodaja, ki omogoča (celo)dnevno oz. dnevno varstvo na kmetiji kot dopolnilno dejavnost.
 •  

Vljudno vabljeni vsi, ki vas ta tematika zanima, kajti vsi lahko prispevamo s tem, da se izobražujemo in sebi ter drugim omogočimo kakovostno staranje. Skupaj nam bo uspelo spremeniti stvari na bolje!

Za prijavo in dodatne informacije smo vam na voljo na e-naslovu: gita.mihovec@lu-skofjaloka.si ali na telefonski številki 04/506 13 20.

 

 

 

Potekajo vpisi v srednješolske programe

19.08.2019

Pridružite se nam vsi, ki želite pridobiti srednješolsko izobrazbo, tisti, ki se želite prekvalificirati, in vsi, ki želite nadaljevati prekinjeno šolanje. Programe si oglejte na naši spletni strani: Srednješolski programi

September je tu :)

z njim pa novo šolsko leto in Tedni vseživljenjskega učenja. Vabljeni k vpisu v programe za pridobitev poklica ali prekvalifikacijo. ...

Preberi več

NAVODILA in IZJAVA za udeležence izobraževanja odraslih

Tečaja se lahko udeležijo udeleženci, ki v zadnjih 14 dneh niso imeli katerega koli od naslednjih simptomov/znakov: povišana telesna temperatura,...

Preberi več