Oglejte si ponudbo izobraževanj v LUS Železniki in LUS Žiri

24.01.2020

V okviru projekta Center medgeneracijskega učenja in s finančno pomočjo Občin, nadaljujemo z izobraževanji v Lokalnih učnih središčih. Za vas smo pripravili letake s trenutno ponudbo brezplačnih izobraževanj. Oglejte si jih in pohitite s prijavami, mesta se hitro polnijo.

Se vidimo!

Letak Železniki (januar 2020)

Letak Žiri (januar 2020)

 

 

Projekt ASI 2019 – celovita podpora podjetjem za aktivno staranje delovne sile

05.11.2019

Ali ste prejeli sredstva ASI in iščete primernega zunanjega izvajalca, ki vam bo v polno podporo?

Na Ljudski univerzi Škofja Loka vam zagotavljamo celostno podporo na poti doseganja vaših rezultatov in razvijanju kompetenc starejših zaposlenih.

Naše storitve pokrivajo vse sklope A in B, ki so potrebni za uspešno zaključen projekt ASI:

SKLOP A:

– svetovanje in izdelava strategije.

SKLOP B1:

– svetovanje in izdelava osebnih in poklicnih razvojnih načrtov starejših zaposlenih.

SKLOP B2 IN B3:

-izvedba različnih usposabljanj in delavnic za krepitev in pridobivanje kompetenc ter udeležba v motivacijskih programih za starejše zaposlene za njihovo večjo zavzetost. 

Več informacij si lahko pridobite na spodnji povezavi, ali pa nas kar pokličete oziroma nam pišete na  04 506 13 30, nina.triller-albreht@lu-skofjaloka.si. 

Brezplačni tečaj slovenščine za tujce

24.10.2019

V oktobru smo začeli z brezplačnimi tečaji slovenščine za tujce, ki jih financira Evropska unija iz sredstev Sklada za azil, migracije in vključevanje v sodelovanju z Ministrstvom za notranje zadeve. V Škofji Loki, Kranju in na Jesenicah se nam je tako pridružilo 105 kandidatov, ki se bodo v 180-ih urah pripravljali na nacionalni izpit iz slovenskega jezika. Kandidati prihajajo iz najrazličnejših držav: Bosne in Hercegovine, Severne Makedonije, Brazilije, Venezuele, Egipta, Kosova, Srbije, Ukrajine, Rusije, Indonezije, Tunizije, Južne Afrike, Sierra Leone, Kazahstana, Uzbekistana, Črne Gore in Združenih Arabskih Emiratov.

Delavnice nege in oskrbe starejših ter temeljnega postopka oživljanja v Škofji Loki

08.10.2019

Nazaj v Lokalna učna središča

01.10.2019

V sklopu projekta Center medgeneracijskega učenja nadaljujemo z brezplačnimi tečaji v vseh treh Lokalnih učnih središčih (Gorenja vas, Žiri in Železniki).

Trenutno zbiramo prijave za izobraževanja, ki si jih lahko ogledate spodaj (klik na povezavo). Pohitite s prijavo in si zagotovite prosto mesto!

Letak Gorenja vas – Poljane

Letak Žiri

Letak Železniki

Vabimo vas na okroglo mizo

22.08.2019

«MOJE DELO JE DELO ZA STAREJŠE«

torek, 24. 9. 2019, ob 9. uri, Sokolski dom, Gorenja vas

V zadnjih letih zaznavamo na področju nege in oskrbe starejših veliko pomanjkanje strokovnega kadra. S pomanjkanjem se soočajo  predvsem domovi za starejše, kjer primanjkuje predvsem bolničarjev, pa tudi socialnih oskrbovalcev za pomoč na domu. V prihodnje naj bi se potrebe po teh poklicih na našem področju še povečale, saj se načrtuje gradnja domov za starejše v Žireh in Železnikih. 

Osebe z znanjem nege in oskrbe iščejo tudi mnogi posamezniki, ki želijo svoje sorodnike v starosti čim dalj obdržati v domačem okolju. Ker je šolanega kadra premalo, priskočijo na pomoč tudi posamezniki in prostovoljci, ki imajo nekaj neformalnega znanja nege in oskrbe starejših. Vendar se je izkazalo, da ima zelo malo ljudi znanje s tega področja. Z organizacijo okrogle mize zato želimo promovirati poklice in znanja s področja nege in oskrbe starejših.

Izobraževanje za poklic bolničar-negovalec je predvideno tudi v Gorenji vasi, neformalna izobraževanja – delavnice na to temo pa v vseh Lokalnih učnih središčih (Gorenja vas, Žiri, Železniki).

Na okroglo mizo vabimo:

 • osebe, ki želite pridobiti poklic ali pa se neformalno izobraževati na področju nege in oskrbe
 • osebe, ki se želite vključiti v prostovoljstvo
 • nosilce kmetijske dejavnosti, ki želijo dobiti informacijo o (celo)dnevnem varstvu starejših na kmetiji

PROGRAM:

 • mag. Petra Rozman, LU Škofja Loka, direktorica; uvodni pozdrav,
 • Milan Čadež, Občina Gorenja vas, župan; pozdrav udeležencev,
 • mag. Klavdija Kobal Štraus, Ministrstvo za zdravje; uvodno predavanje na temo starajoče družbe in pomanjkanje kadrov,
 • Monika Lotrič, Srednja šole Jesenice, ravnateljica; predstavitev zdravstvenih poklicev – zdravstvena nega, bolničar in socialni oskrbovalec na domu,
 • Silva Košnjek, CSS Škofja Loka, direktorica; predstavitev doma, zdravstveni kader, neformalna izobraževanja s področja nege in oskrbe,
 • Metka Medved in Darija Rupnik, Zavod Republike Slovenije za zaposlovanje Kranj in Idrija; delo ZRSZ na tem področju,
 • Tadeja Skoko in Zala Krelj, Center za socialno delo Škofja Loka; vloga centrov za socialno delo, prostovoljstvo,
 • Franc Imperl, Firis imperl d.o.o., predstavnik občine Železniki; informacije o pripravah na gradnjo doma starejših, kadru, ki ga bodo potrebovali itd.,
 • mag. Janez Žakelj, Občina Žiri, župan; gradnja doma v Žireh, potreben kader, časovni okvir itd.
 • Andreja Krt Stopar, Ministrstvo za kmetijstvo; zakonodaja, ki omogoča (celo)dnevno oz. dnevno varstvo na kmetiji kot dopolnilno dejavnost.
 •  

Vljudno vabljeni vsi, ki vas ta tematika zanima, kajti vsi lahko prispevamo s tem, da se izobražujemo in sebi ter drugim omogočimo kakovostno staranje. Skupaj nam bo uspelo spremeniti stvari na bolje!

Za prijavo in dodatne informacije smo vam na voljo na e-naslovu: gita.mihovec@lu-skofjaloka.si ali na telefonski številki 04/506 13 20.

 

 

 

Potekajo vpisi v srednješolske programe

19.08.2019

Pridružite se nam vsi, ki želite pridobiti srednješolsko izobrazbo, tisti, ki se želite prekvalificirati, in vsi, ki želite nadaljevati prekinjeno šolanje. Programe si oglejte na naši spletni strani: Srednješolski programi

Poletni delovni čas

12.07.2019

Obveščamo vas, da smo od 15. 7. 2019 do 15. 8. 2019 na kolektivnem dopustu.

Dežurstva v tem času bodo ob petkih:  19. 07. 2019, od 9.00 do 12.00 ure

                                                                          26. 07. 2019, od 9.00 do 12.00 ure

                                                                          02. 08. 2019, od 9.00 do 12.00 ure

                                                                          09. 08. 2019, od 9.00 do 12.00 ure

V času dežurstva nas najdete v upravnem delu stavbe, v pisarni 135 (tajništvo).

Hvala za razumevanje. 

 

 

Vpis v srednješolske programe 19/20

05.07.2019

Zagotovite si mesto v srednješolskem izobraževanju. Prijave za vpis zbiramo do 12. 7. 2019 in od 19. 8. 2019 dalje. Programe si oglejte na spletni strani: Srednješolski programi za odrasle

Informacije: 04 / 506 13 60

Kakovost ustvarjamo vsi

17.05.2019

Organizacije s svetovalcem za kakovost in organizacije, nosilke Zelenega znaka kakovosti, bomo v okviru skupne akcije Kakovost ustvarjamo vsi med 10. majem in 30. junijem izvajale različne strokovne in promocijske dejavnosti. Več o skupni akciji si lahko preberete na naši strani o kakovosti.

Na Ljudski univerzi Škofja Loka bomo 17. maja izvedli delavnico za strokovne delavce Spletno anketiranje ter odprli razstavo Kakovost od A do Z.

Naj vas v svet dela na področju kakovosti izobraževanja odraslih popelje zanimiv video Mozaik kakovosti izobraževanja odraslih, v katerem prikazujemo, kako si v Sloveniji na različnih ravneh prizadevamo, da bi odraslim omogočili pravico do kakovostnega izobraževanja.

Povezava na video: Mozaik kakovosti izobraževanja odraslih

Oglejte si ponudbo izobraževanj v LUS Železniki in LUS Žiri

V okviru projekta Center medgeneracijskega učenja in s finančno pomočjo Občin, nadaljujemo z izobraževanji v Lokalnih učnih središčih. Za vas...

Preberi več

Projekt ASI 2019 – celovita podpora podjetjem za aktivno staranje delovne sile

Ali ste prejeli sredstva ASI in iščete primernega zunanjega izvajalca, ki vam bo v polno podporo? Na Ljudski univerzi Škofja...

Preberi več